De Leken 2014

In 2014 beklommen drie leken de kansel. We stellen ze aan u voor.

 

Victoria de Heuspreekvdleek victoria

De familie de Heus heeft met hun mengvoederbedrijf een wereldwijd imperium opgebouwd waar ze kapitalen mee verdienen. Dat geld besteden Victoria en haar man Henk de Heus voor een groot deel aan moderne kunst. Het bijzondere aan de Collectie de Heus is dat het alleen bestaat uit werken die het echtpaar raken, waar ze iets bij voelen. Victoria kan daar gepassioneerd over spreken. Voor haar zit in kunst ook altijd een boodschap voor anderen, net als in de Bijbel. Van Victoria mogen we een vrij klassieke kerkdienst verwachten en een preek die met meerdere kunstwerken wordt geïllustreerd.

Bekijk hier De Wereld Draait Door van 25 januari 2013 waar Victoria en Henk vertellen over hun kunstcollectie. Let op: op 14 mei komen Victoria en Henk weer bij De Wereld Draait Door, nu om te vertellen over een expositie in het Boijmans van Beuningen museum.
Erik Roestpreekvdleek erik

Erik is journalist en columnist bij de Barneveldse Krant. Velen kennen hem van zijn goed gelezen column ‘Zevensprong’ waarbij hij alles wat er in en om Barneveld gebeurt op de hak neemt. Voor die column moet hij iedere week op zoek naar inspiratie. Naar eigen zeggen doet hij dat graag op het dak van de BDU, daar komt hij op adem en zet alle kanalen open. De krant is de belangrijkste bron van inspiratie voor zijn column. Nu gaat hij de uitdaging aan om een Bijbeltekst als inspiratiebron te gebruiken voor zijn preek. Erik is van plan ons te verrassen en, wederom, inspireren.

Bekijk hier een filmpje van Erik waarin hij vertelt hoe hij elke week een Zevensprong schrijft.

 

 

 

Monique Rosbergen

preekvdleek moniqueMonique heeft een stevige stem in het publieke debat. Ze is lijsttrekker van Pro’98, de tweede politieke partij in Barneveld, en zit in die hoedanigheid in de gemeenteraad. Pro’98 is als niet-confessionele en progressieve partij een beetje een vreemde eend in de Barneveldse bijt/beek. Om hun geluid toch te kunnen laten horen moeten Monique en haar fractiegenoten soms hard roepen. Dat strijkt gelovigen wel eens tegen de haren in. Wij hebben Monique uitgedaagd nu eens haar stem te laten horen bínnen de kerk, en zich daarbij te baseren op een bijbeltekst. Monique heeft een muzikaal gezin en we hopen dus ook op muzikaal gebied op een rake noot en wellicht een bijdrage van haar prachtige dochters.

Bekijk hier een miniportret van Monique dat gemaakt is voor de debatten over de gemeenteraadsverkiezingen 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s