De Leken

In 2016/2017 zal alweer de derde serie Preek van de Leek plaatsvinden in Barneveld.

In 2014 beklommen Victoria de Heus, Erik Roest en Monique Rosbergen de kansel.
In 2015 preekten Wilma Stoelinga, Tom van de Belt en Arkadi Natanov.
Onder ‘De vorige keer’ leest u meer over hen en kunt u de foto’s bekijken.

Dit seizoen presenteren we weer drie leken die een preek zullen houden en ook de rest van de kerkdienst vorm gaan geven.
Twee namen zijn op dit moment bekend, naar een derde zoeken we nog.

 
gijseikelenboom Gijs Eikelenboom

Gijs Eikelenboom is commercieel directeur van het diervoederbedrijf Denkavit in Voorthuizen. Daarnaast is hij voorzitter van ondernemersvereniging BIK, de Barnevelds Industriële Kring.
Rond het jaar 2040 zullen we in de wereld het dubbele aan voedsel moeten produceren om de wereldbevolking te kunnen voeden. Gijs houdt zich bezig met de vraagstukken rond voeding, duurzaamheid en, om het eens met een christelijke term te zeggen: rentmeesterschap. Hij zal in zijn preek ons stevig aan het denken zetten over hoe we met de aarde omgaan en om zouden moeten gaan.

Gijs preekt op 13 november 2016.

 

img-20161013-wa0001Jannine Kamman

Jannine Kamman is – nu nog – coördinator van het Duoproject. Dertien groepen vluchtelingen heeft zij gekoppeld aan dertien groepen vrijwilligers die met de vluchtelingen optrokken en hen zo hielpen bij het leren van de Nederlandse taal en het thuisraken in Barneveld. Zij heeft veel meegemaakt met de vluchtelingen en met hoe integratie kan verlopen en daar wil ze ons in haar preek over vertellen.
Het Duoproject krijgt vanaf 2017 subsidie, wat erg goed nieuws is. Het betekent helaas wel dat Jannine stopt met haar taak. Een mooi moment dus om nog van haar lessen te leren!

Jannine preekt op 29 januari 2017.